Ramen – en sublim kombinasjon av myke nudler med litt tyggemotstand og en suppekraft med høy umamifaktor, toppet med noen få utvalgte, langtidsmarinerte kjøttstykker og gjerne et soyamarinert egg – er den ultimate lindringen for kalde kropper, tomme magesekker og understimulerte smaksløker. Siden japanerne først importerte den populære nuddelsuppen fra Kina, har de arbeidet utrettelig for å perfeksjonere den, og de siste årene har interessen for ramen eksplodert både i og utenfor Japan.
RAMEN HEADS følger den prisbelønte mesterkokken Osamu Tomita i hans lille tiseters ramensjappe nord for Tokyo, hvor kundene står i kø fra seks om morgenen for å få sjansen til å smake hans sagnomsuste nudler. I denne fengslende dokumentaren blir vi med Tomita og hans team av lidenskapelige kokker i jakten på den ultimate ramenoppskriften, og på veien får vi en fascinerende innføring i rettens historie og i japanernes unike tilnærming til matlaging. RAMEN HEADS gjør for ramen det JIRO DREAMS OF SUSHI gjorde for sushi.
Koki Shigeno (Japan) RAMEN HEADS er Shigenos debutfilm.