I Roanne i hjertet av Frankrike ligger restauranten Troisgros, som ble tildelt tre Michelin-stjerner i 1968 – og har beholdt dem siden. Restauranten er oppkalt etter familien ved samme navn, som gjennom fire generasjoner har fostret en imponerende mengde dyktige kokker og velrenommerte etablissementer. Mens familiebedriften gjennomgår et generasjonsskifte, observerer vi den daglige driften av restauranten – fra innkjøp via planlegging, forberedelser og tilberedning frem til maten til slutt serveres. I tillegg blir vi med rundt i distriktet til noen av ysteriene, vingårdene og gartneriene som leverer de utsøkte råvarene.
Frederick Wiseman er for en institusjon å regne i amerikansk dokumentarfilm, med en karriere som teller mer enn 50 filmer, og spenner over syv tiår. I en alder av 93 år viser han nå nok en gang hvorfor han anses for å være en av sin generasjons fremste dokumentarister. MENUS PLAISIRS – LES TROISGROS er en delikat og innsiktsfull film, og et absolutt must for alle som er interessert i gastronomi og økologi.
Regi
Frederick Wiseman (USA) Filmer i utvalg: CITY HALL (2020), EX LIBRIS (2017), NATIONAL GALLERY (2014), THE GARDEN (2005), TITICUT FOLLIES (1967)