Da London Greenpeace gikk gatelangs og delte ut løpesedler med overskriften "Hva er galt med McDonald's," som beskyldte bedriften for å være skadelig mot miljø og samfunn, fikk det grunnmuren til å riste i den mektige bedriften. I løpet av kort tid hadde McDonald's kommet ut for en kraftig motbør grunnet påstandene, og de likte det ikke. McDonald's svarte med å spore opp enkeltpersoner og kreve løpesedlene stoppet og beklagelser fra de skyldige. To medlemmer av gruppen, Helen Steel og Dave Morris, nektet for øvrig å trekke noe tilbake. Dette førte til en av tidenes lengste sivile rettssaker: 314 dager i rettssalen fordelt over 7 år. Filmen følger hele prosessen gjennom Helen og Daves bevis mot alle påstandene som blir lagt fram. McDonald's får det langt fra like lett som ventet, og skitne forsøk på å
løse saken utenfor rettssalen blir dokumentert. En oppvekker mot fast food og det mektige, kyniske næringslivet, men også en påminner om at enkeltindividers slagkraft kan velte stort lass.
Fanny Armstrong begynte på sin første dokumentar MCLIBEL i 1995. Den ble først lansert i 1997, og etter kort tid trukket fra både BBC og Channel 4 etter krav fra McDonald's. Senere ble den vist i 7 land, og i 1997 startet Armstrong selskapet Spanner Films. Armstrong har senere laget tre dokumentarer til: A RACIST FORCE (2000), BAKED ALASKA (2002) og DROWNED OUT; WE CAN'T WISH THEM AWAY (2002).
MCLIBEL er blitt relansert med nye scener med rekonstruksjon av rettssaken, regissert av den Ken Loach (VINDEN SOM RYSTER KORNET)