I 2009 var det stort engasjement blant den iranske befolkningen rundt den opposisjonelle presidentkandidaten Mir-Hossein Mousavi. Håpet om forandring og troen på demokrati stod sterkt blant mange velgere. Men håpet og troen endret seg raskt til fortvilelse da Mahmoud Ahmadinejad ble erklært som valgvinner. Hans regime ble beskyldt for valgfusk, og grønnfargen som først symboliserte støtte til Mousavi, ble nå et symbol på protest mot det udemokratiske systemet. Dette grønne opprøret ble slått hardt ned på av myndighetene, og folket gikk fra håp og optimisme til å frykte for sine liv.
DEN GRØNNE BØLGEN forteller historien om dette valget, protestene i etterkant og om håpet som ble til frykt. Shirin Ebadi og andre kritikere reflekterer rundt situasjonen, og animasjonsfilm basert på meldinger fra sosiale medier brukes for å gjenfortelle opprivende og dramatiske episoder fra hovedstaden Teheran i 2009. Filmen gir et aktuelt perspektiv på opprørene i arabiske land i 2011, og deres ulike utfall.
Regissør og forfatter Ali Samadi Ahadi kom til Tyskland fra Iran uten familie da han var tolv år gammel. Ahadis musikkdokumentar CULTURE CLAN (2003) ble nominert til den prestisjetunge europeiske Gullrosen for TV-underholdning. En flom av priser fulgte for dokumentarfilmen LOST CHILDREN (2004), som ble kåret til beste tyske film, samt vant en rekke utenlandske priser hos UNICEF og al-Jazeera. Nylig fullførte Ahadi sin første spillefilm, kulturkræsjkomedien SALAMI ALEIKUM (2009), som toppet besøkslistene på uavhengige tyske kinoer.