Kan et helt land bli representert av sitt kjøkken? Denne dokumentarfilmen er en reise til kjøkkener langs Perus kyst, i høyland og regnskog, men også til peruanske eksilmiljøer i Paris, London og Amsterdam. I et land der verken fotball eller musikk – og langt mindre politikk – makter å samle folket, settes mat i sentrum av nasjonsbyggingen. Her leter regissør Ernesto Cabellos etter nøkkelen til suksessen. Fra de mest fattigslige familiekjøkken til førsteklasses restauranter, og fra peruanske pionérkokker i Europa til de som vedlikeholder eldgamle oppskrifter hjemme i Peru: COOKING UP DREAMS er en delikat fortelling om hvordan det peruanske kjøkken sveiser sammen et folk preget av etniske og økonomiske ulikheter.
Perus kjøkken er variert og gjenspeiler kompleksiteten i samfunnet, fra Amazonas til den pulserende hovedstaden Lima. Med spennende reiser og slående smakfulle bilder av mat er COOKING UP DREAMS en dokumentarfilm som får deg til å skrike etter påfyll.
Ernesto Cabellos ble født i Lima i 1968. Gjennom sitt idealistiske produksjonsselskap Guarango har han regissert og produsert flere dokumentarfilmer om miljøkonflikter i Peru, som internasjonalt anerkjente CHOROPAMPA: THE PRICE OF GOLD (2002) og TAMBOGRANDE: MANGOS, MURDER AND MINING (2007). Cabellos jobber nå med en serie med korte dokumentarfilmer om politisk vold i Peru mellom 1980 og 2000, der nærmere sytti tusen mennesker ble drept.