Vinneren av norsk musikkvideokonkurranse (2024)

Kåringen av Beste norske musikkvideo gikk av stabelen fredag 18. oktober.

Norsk musikkvideo i konkurranse 2024

Kåringen av Beste norske musikkvideo gikk av stabelen fredag 18. oktober. I samarbeid med Vill Vill Vest ønsket BIFF velkommen til en visning med kule, gode og fine musikkvideoer på stort lerret.

Juryens uttalelse

Årets jury besto av Torjus Førre Erfjord (Mount Visual, animatør), Mari Kvien Brunvoll (musiker, filmkomponist), Karen Kaltenborn Nothstein (Lost for Word, På Film)


Hederlig omtale: FORT SOM FAEN – Turbo

Regissør: Thomas Andal | Produsent: Thomas Stenerud, Brusjan

Videoen starter som en konvensjonell musikkvideo, men overrasker med subtile detaljer, imponerende klipping, og referanser til horror-troper og 90-tallsestetikk. Den fanger karakterens sinnstilstand på en ærlig og forfriskende måte, og gir publikum en følelse av katarsis. Med masse attitude og en ekspresjonistisk stil, er Fort som faen både autentisk, underholdende, og rett og slett KUL – en nostalgisk hyllest til den klassiske musikkvideoen.

Vinner: AVANTI – Honningbarna

Regissør & produsent: Sander Dahl | Tangrystan

Videoen overrasker og underholder ved å skape en sterk kontrast mellom det visuelle og musikken, noe som gir sangen en ny dimensjon med et humoristisk glimt i øyet. Den formidler hovedpersonens kaotiske sinnstilstand på en treffende måte, samtidig som den gir et perspektiv på samtidens prestasjonskrav og fasader. Med dyktig cinematografi får vi en opplevelse som både engasjerer og inviterer til refleksjon over situasjoner vi alle kan kjenne oss igjen i.

-

Les om de nominerte:

BIFF 2024
se senere
Flere detaljer
{{loaderText}}