Samtale om YOUR FAT FRIEND

Om tjukkaktivisme og tjukk representasjon med regissør Jeanie Finlay

-

Samtale om YOUR FAT FRIEND

Tirsdag 22. okt. kl. 16.30–17.30 i Speilsalen (Det Akademiske Kvarter) – Panelsamtalen er gratis og krever ingen påmelding.

Hovedpersonen Aubrey Gordon er en amerikansk tjukkaktivist og forfatter. Hun skriver og formidler om samfunnets negative forskjellsbehandling av tjukke. Filmen følger Aubrey over flere år, fra hun går fra å være en anonym blogger under pseudonymet “your fat friend” til å publisere en bok og stå frem med fullt navn. Sammen med journalist Michael Hobbes startet hun det som har blitt en populær podcast, Maintenance Phase

Filmen viser også Aubrey med familien og fokuserer på relasjoner mellom dem. Det er en informativ dokumentarfilm om tjukkfobi og vektstigma. Det er også en kommentar om forholdet mellom foreldre og barn når det gjelder kropp og slanking. 

Regissør Jeanie Finlay gjør en mesterlig jobb med å balansere de nære relasjonene og det større strukturelle perspektivet på samfunnets holdninger og handlinger overfor tjukke. Aubreys erfaringer, synspunkter og tjukke kropp står i sentrum for denne filmen på en måte vi sjelden ser og får oppleve på film når det handler om tjukkhet. 

Denne filmen er et perfekt utgangspunkt for å ha en samtale om tjukkfobi og vektstigma: Hva er det, og hva handler tjukkaktivisme om? Panelsamtalen vil også gå inn på temaet tjukk representasjon på film. 

Med i samtalen er regissør Jeanie Finlay og stipendiat ved Senter for digitale fortellinger, Ella Maria Holi, og moderator er stipendiat ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning, Sunniva Árja Tobiasen. 

Arrangementet er et samarbeid mellom Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK)Fagutvalget for kjønnsstudierSenter for digitale fortellinger (CDN)Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) og seminarserien UiB Innsikt. 

Samtalen vil foregå på engelsk, og etter samtalen kan man se filmen på Bergen Kino i salen LUX 5 kl. 18.30. Vi oppfordrer alle til å kjøpe billetter til visningen på forhånd!

Om panelistene

Regissør Jeanie Finlay er en av Storbritannias mest særegne dokumentarfilmskapere og hennes prisvinnende arbeid innen film og tv forteller nære og intime fortellinger til et internasjonalt publikum. YOUR FAT FRIEND er hennes seneste film, og den hadde verdenspremiere på Tribeca Film Festival. Under filmens internasjonale premiere på Sheffield Doc Fest vant den publikumsprisen. Enten hun inviterer publikum til å ta del i den (ekstra)ordinære reisen til en gravid britisk transmann (BIFA-nominerte SEAHORSE som var på BIFF 2019), eller på settet til innspillingen av verdens største tv-serie (Emmy-nominerte Game of Thrones: The Last Watch), så er alle Jeanies filmer laget med den samme styrken og hjertevarmen, og de har alle en empatisk tilnærming til å bringe oversette og ukjente fortellinger til lerretet.

Sunniva Árja Tobiasen (de/dem) er stipendiat ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning. De forsker på kjønn- og seksualitetsnormer sammen med kroppsnormer, med et særlig fokus på tjukkhet.

Ella Maria Holi er stipendiat ved Senter for digitale fortellinger. Prosjektet til Ella fokuserer på tjukke fortellinger på sosiale medier, og hvordan disse utfordrer de normative fortellingene om tjukkhet.

Les mer om filmen og kjøp billett:

BIFF 2024
se senere
Flere detaljer
{{loaderText}}